Forn Agroecològic de l’ADELA

Què és ADELA:

ADeLA (Asociación para el Desarrollo Local y Alternativo) es una asociación sin animo de lucro que fue creada a finales del año 2005 a raíz del proyecto de granja de permacultura / centro cultural de Can Pipirimosca, y cuyo objetivo principal es promover un estilo de vida sostenible y respetuoso con el medio ambiente.

ADeLA, junto con otras granjas de agricultura ecológica de la zona, forma parte activa del proyecto Almàixera, que desde el 2004 trabaja en la creación de un banco de semillas de las comarcas de Tarragona y alrededores, con el objetivo de preservar y recuperar las variedades hortícolas locales. De este proyecto han surgido también un grupo de consumo responsable y de intercambio de productos, servicios, equipos, herramientas y conocimientos.

Objectius:

Els objectius de l’associació ADeLA, tal com s’estableix als seus estatuts, són:

1. Promoure el desenvolupament local i rural mitjançant activitats que transmetin valors de sostenibilitat, respecte al medi ambient, consum responsable, reciclatge i agricultura ecològica.
2. Planejar sistemes eficients d’ energia, de petita escala i de baix consum energètic, juntament amb l’ utilització d’ energies renovables i un aprofitament dels recursos naturals.
3. Contribuir al manteniment de la riquesa natural de l’àrea sembrant arbres fruiters de varietats locals i creant un banc de llavors locals, tradicionals i antigues per recuperar, cuidar, multiplicar i promoure’n l’ús.
4. Fomentar el reciclatge i la reutilització dels recursos mitjançant la recuperació, transformació i ús creatiu de deixalles encara útils.
5. Seguir la filosofia de la permacultura, basada en la observació dels sistemes naturals, la saviesa dels sistemes productius tradicionals i el coneixement modern, científic i tecnològic, al mateix temps que dissenya comunitats humanes sostenibles, tenint en compte el microclima, les plantes, l’aigua, les necessitats humanes i les relacions que es poden crear entre tots aquests elements.
6. Crear un espai d’intercanvi de coneixements bàsicament amb cursos pràctics i trobades d’altres associacions, fomentant els valors ètics de cooperació, autosuficiència, sostenibilitat mediambiental, agricultura ecològica i responsabilitat comunitària, extenent així els coneixements de diverses àrees (arts, ecologia, voluntariat, cultura de pau, música, artesania, …).
7. Promoure l’elaboració artesanal de productes bàsics (iogurt, pa, kèfir, …) com a base d’un estil de vida autosuficient.
8. Difondre un estil de vida rural sostenible mitjançant l’acollida de voluntaris locals i internacionals.
9. Ajudar a la integració de persones de colectius desfavorits i marginals.
10. Cercar vies per a la cooperació amb comunitats desfavorides d’arreu del món.
11. En queda exclòs tot ànim de lucre.

Productes :

- Pa Ecològic fet amb massa mare natural (farina integral de Blat o Espelta, aigua de pou, massa
mare i sal); (800g o 1 kilo).

- Magdalenes d’Espelta (farina integral d’espelta, sucre de canya mascavo, ous, llavors de lli, llet, llevat, oli de girasol)

- Magdalenes Veganes d’Espelta (farina integral d’espelta, sucre de
canya mascavo, llavors de lli, llet d’arros, llevat, oli de girasol), cada unitat pesa entre 70 i 85
grams.

- Galletes dolces d’Espelta (farina integral d’espelta, sucre de canya mascavo, aigua, oli de
girasol i llavors de lli), segons tipus i pack 200/600 gr.

- Galletes salades d’Espelta (farina integral d’espelta, aigua, oli d’oliva i llavors de lli), segons tipus
i pack 200/600 gr.

Mas info:

- Can Pipirimosca
Km 21 N-240 Valls-Alt Camp. Telèfon 977 60 60 06 (Pere)

- Mercat Agroecològic de Valls

- Internet
Web: http://adela.mundoalternativo.org
Correu electrònic: pa@mundoalternativo.org